16 állomásos turnéra indult az Aradi Kamaraszínház a Déryné Program támogatásával

16 nap, 16 település, közel 30 előadás – kéthetes, magyarországi turnéra indult az Aradi Kamaraszínház. A Vándorszínház alprogram keretein belül, a Déryné Program támogatásával összesen 27 előadás kerül bemutatásra július 18. és augusztus 2. között.

A turné során A kolozsvári bíró című mesejátékot és A Zördög című pajzán komédiát láthatja majd a közönség. A helyszínek között szerepel Kétsoprony, Uzsa, Nyárád, Petőháza, Csökmő, Biharkeresztes, Abádszalók, Jászapáti, Kosd, Jászfényszaru, Máriapócs, Mátészalka, Gyöngyöspata és Battonya, de Esztergomban és Gyulán is fellépnek. A Déryné Program küldetésével összhangban, olyan kistelepülésekre jutnak el színvonalas produkciók, ahova egyáltalán nem, vagy nagyon ritkán jut el színházi előadás.

A kolozsvári bíró című gyermekelőadás egy ismert történetet mesél el Mátyás királyról és a kolozsvári bíróról, sok humorral, a reneszánsz kor zenéjét a mai hangzásokkal ötvöző, pergő ritmusú, kedves dalokkal. A történet érdekessége, hogy az igazságos Mátyás mellett megjeleníti Beatrix királyné alakját, szeretetteljes házastársi vetélkedést ajánl a bölcs király nejének az igazságosztás terén. A Tege Antal rendezte előadásban Éder Enikő, Tege Antal, Katkó Ferenc, Gulyás Attila és Szabó Lajos játszanak.

A Zördög című előadás Móricz Zsigmond három egyfelvonásos paraszttréfáját – A Zördög, Dufla pofon, Lélekvándorlás – dolgozza fel Éder Enikő, Harsányi Attila, Katkó Ferenc és Tege Antal előadásában, a szabadkai Juhász Zenekar élő zenei játékával, valamint a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosainak közreműködésével. Az előadás egy színes lakodalmi forgatag eseményein keresztül enged bepillantást a korabeli Magyarország sokszor pajzán jelenetekkel tarkított szerelmi életébe.

A két produkció 2019-ben az Aradi Kamaraszínház Szórvány Kulturális Karavánjának keretében jött létre, akkor 26 Arad megyei magyar szórványtelepülés bevonásával 11 helyszínen láthatta a közönség.

Részletes menetrend:

Július 18. Kétsoprony
Július 19. Uzsa
Július 20. Nyárád
Július 21. Petőháza
Július 22. Csökmő
Július 23. Biharkeresztes
Július 24. Abádszalók
Július 25. Jászapáti
Július 26. Kosd
Július 27. Jászfényszaru
Július 28. Máriapócs
Július 29. Mátészalka
Július 30. Gyöngyöspata
Július 30. Esztergom
Augusztus 1. Battonya
Augusztus 2. Gyula

SZÍNHÁZ MINDENKINEK!