Ha baj van, segíteni kell! – a Déryné Program munkatársai adománygyűjtési akcióba kezdtek

’Most mindennél nagyobb szükség van arra, hogy összefogjunk és adományainkkal a bajba jutott embertársainkon segítsünk!’ – vallják ezt a Déryné Program színművészei és munkatársai, akik az orosz-ukrán háború miatt kialakult tragédiát látva az Ökumenikus Segélyszervezettel karöltve jótékonysági akciót indítottak.

Sokak számára korábban elképzelhetetlen volt, hogy Európában fegyveres konfliktus, háború törjön ki, hogy ezrek kényszerüljenek elhagyni otthonukat, országukat. Sajnos a tragédia bekövetkezett, a háború borzalmait látva az ember szíve összeszorul, különösen, amikor a kiszolgáltatott és menekülő kárpátaljai és ukrán családokat, gyermekeket látja.

„Fontos segítő kezet nyújtanunk bajba jutott embertársainknak, már csak azért is, mert magyar honfitársaink is kerültek meglehetősen nehéz helyzetbe az elmúlt időszakban. Sokunk rokonai, barátai is elszenvedői és kárvallottjai ennek a kialakult helyzetnek, ennek a háborúnak, ezért össze kell fognunk, és együtt kell segítenünk közösen.” – fogalmazta meg Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója.

A Déryné Társulat és a munkatársak már korábban is aktívan szerepet vállaltak jótékonysági akciókban. Az adventi időszakban ajándékaikkal, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével 72 nélkülöző gyermeket karácsonyát tették együtt szebbé.

A háborút látva nem volt kérdés, hogy most újra cselekedni kell, így felvették a kapcsolatot az Ökumenikus Segélyszervezettel, akik azt a visszajelzést adták, hogy leghatékonyabban segíteni pénzadomány eljuttatásával lehet.

Az adománygyűjtés elkezdődött, a Déryné Program munkatársai a Déryné Társulat által látogatott befogadóhelyeket, valamint mindenkit arra buzdítanak, hogy ki-ki a maga lehetőségeihez mérten, de álljanak a humanitárius akció szolgálatába és segítsen, mert most óriási szükség van rá!