Ingyenes színházi előadások az Ipoly Feszten a Déryné Program jóvoltából

Június 18. és 20. között második alkalommal kerül megrendezésre a Dunakanyar legnagyobb összművészeti fesztiválja, az Ipoly Feszt. 174 programmal 12 településen várják az érdeklődőket. Az Országjárás alprogram keretén belül három ingyenes színházi előadást is láthat a közönség.

JÚNIUS 18. MÁRIANOSZTRA – CSAVAR SZÍNHÁZ: A HELYSÉG KALAPÁCSA

A városi komédiák hangulatát idéző produkció Petőfi páratlan humorával, groteszk elemekkel fűszerezve tárja elénk e különös világot. Az előadást a közönséggel való állandó kommunikáció, a sokszor improvizációnak tűnő stílusgyakorlat és interaktív játékmód teszi fergeteges komédiává, ezt színesíti Bodonyi András zenéje, amely igazi Petőfi korabeli hangulatot varázsol a színpadra.

JÚNIUS 19. PERŐCSÉNY – ESZTERGOMI VÁRSZÍNHÁZ “VÉGY KARJAIDRA IDŐ…” – ELŐADÁS SINKA ISTVÁN MŰVEI ALAPJÁN”

“Földtelen” milliók szószólója, a bihari puszták dalosa, “föld alatti pokol” kikiáltója, “bivalyosok, hajcsárok, juhászok, summások” énekese, “lázadó, vádló, panaszkodó” Sinka: tud-e valamit kezdeni költészetével a ma embere? Érti-e ezt a pokol-hangot? Képes-e átélni annak az útnak iszonyatos buktatóit, melyen a nagyszalontai, sokadíziglen juhászszármazék, juhásznak kergetett, de “sámán” lelkű fiú a köteles költő rangjáig eljutott?

A magyar puszták zseniális poétájának, Sinka Istvánnak szellemisége, expresszív világa elevenedik meg. Középiskolás kortól nyugdíjas korúakig minden korosztály számára katartikus élményt ígér az előadás.

JÚNIUS 20. KÓSPALLAG – JOÓS TAMÁS: “ÁTLÁTSZÓ VÍZ LEGYEN” – CSEH TAMÁS EMLÉKEST

Cseh Tamás ikonikus dala is szerepel abban a műsorban, amelyet Hegyi Norbert és Joós Tamás „Átlátszó víz legyen” címmel ad elő, tisztelegve az előadóművész emléke előtt. Az előadók 2013-ban határoztak úgy, hogy Cseh Tamás születésének 70. évfordulójára “Átlátszó víz legyen” címmel egy emlékestet készítenek. Az est az Ascher Oszkár Színházban került bemutatásra, az azóta eltelt hat év alatt közel 100 alkalommal láthatta a közönség az ország különböző településén és Budapest számos kerületében.

A Déryné Program kellemes színfoltként emeli a kultúra útján az Ipoly Feszt színvonalát. A színházi produkciók mellett legendás könnyűzenei formációk koncertjei, családi programok, templomi hangversenyek, képzőművészeti kiállítások, valamint vízi és természetjáró túrák várják az érdeklődőket.

További információk és részletes program: Ipolyfeszt.hu