Országjárás

Az Országjárás alprogram célkitűzése, hogy magas minőségű, színvonalas színházi produkciókat juttasson el az ország minél több településére, különös tekintettel azokra a helyekre, ahol az ott élők eddig hiányt szenvedtek a magas kultúra terén.

Az alprogram támogatásának köszönhetően az előadások ingyenesen vagy maximális 200 Ft-os regisztrációs jegy megvásárlása ellenében tekinthetők meg, valamint a befogadóhelyeknek is csupán egy jelképes összeget kell kifizetniük a produkciókért, ennek köszönhetően még a legkisebb települések is élni tudnak a program által kínált lehetőséggel.

Az alprogramba mind a színházi társulatok, mind a befogadóhelyek jelentkezését várjuk. A regisztrált befogadó intézmények a Déryné Program szakmai bizottsága által kiválasztott produkciók közül tudnak előadást meghívni. A vendégjáték megvalósulásának költségeit elbírálás alapján jelentős részben a program fedezi.

A befogadóhelyek jelentkezése folyamatos, a partnerek száma meredek ívben növekedik, további cél, hogy minél több nézőt sikerüljön megszólítani és emlékezetes színházi élménnyel megajándékozni, hosszú távon egy széles törzsközönséget kialakítva.

 • Mikepércsidézetidézet

  Mikepércs

  A Déryné Társulat által bemutatott János vitéz egy órában mutatja be a közönségnek Petőfi Sándor klasszikusát. Játékos, fiatalos, lendületes előadást láthattunk, mely iskoláskortól az egész család számára szórakozást nyújt. Könnyed humorral fűszerezett, izgalmas, szép előadás.

 • Körmendidézetidézet

  Körmend

  Rég volt már ilyen típusú előadásunk, jól vette a közönség. Én a magam részéről jónak ítélem meg az egész Déryné Programot, nagyszerű lehetőség ez nekünk most ezekben a vészterhes időkben. Ha nem lenne járvány, akkor meg különösen nagy attrakció lehetne. Szóval mi örülünk és köszönjük, bízunk a további sikeres együttműködésben.

 • Sátoraljaújhelyidézetidézet

  Sátoraljaújhely

  Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy részt vehettünk a Déryné programban, valamint az, hogy városunkban lehetett a János vitéz premier előadása. Színvonalas, látványos előadást láthatott a közönség kitűnő színészi alakításokkal. Külön élményt jelentett, hogy az előadás az eredeti Petőfi szöveggel került bemutatásra.

 • Szászváridézetidézet

  Szászvár

  Egy rendkívül színvonalas, élménydús előadásnak lehettünk házigazdái, melyet a vendégek is nagyon élveztek, csupa pozitív visszajelzést kaptunk tőlük. A szervezést és lebonyolítást az előadó társulat szorgos együttműködése nagyban megkönnyebbítette. Az előadások folytatását tervezzük.

 • Mátraderecskeidézetidézet

  Mátraderecske

  Nagyon örülünk, hogy településünk részese lehetett ennek az előadásnak. Nagyon jó és színvonalas produkciót láthattunk, kicsik és nagyok egyaránt élvezték. Reméljük, hogy a jövőben még lesz alkalmunk találkozni.